top of page

RESULTAT

Vilka resultat kan jag förvänta mig av en behandling och hur länge håller resultatet?

Resultaten varierar för varje enskild individ. Faktorer som har effekt på huden och dess åldrande är till exempel hudtyp, ålder, levnadssätt, stressnivå, alkohol, solning, ämnesomsättning, hormoner, etniskt ursprung och medicinering. Resultat ses ofta redan efter en behandling.


Hur många behandlingar krävs och hur lång tid håller effekten i sig?

1-8 behandlingar med 1-6 veckors mellanrum beroende på val av behandling, men det varierar också från person till person hur länge man ska vänta mellan behandlingarna. Anledningen till att man väntar mellan behandlingarna är att man vill att huden skall tillgodogöra sig behandlingen innan man gör ytterligare en behandling.

HIFU 3D - 4D

Boka alltid fri konsultation

HIFU the new it-treatment for skin tightening and slimming

Hög Intensivt Fokuserat Ultraljud (HIFU) är ett icke kirurgiskt lyft för att lyfta och strama åt lös hud i ansikte och på kropp och/ eller reducera fett.

Det passar för alla hudtyper för både män som kvinnor. 

HIFU behandlingen kan användas på alla olika typer av hudfärger.

HIFU använder Hög Intensivt Fokuserat Ultraljud, som har en unik förmåga att tränga igenom det yttersta hudlagret för att kunna behandla huden och muskulaturen på djupet till skillnad från lasern som behandlar på ytan.

Ultraljud stimulerar kollagen- och elastin produktionen i hudens djupare lager vilket resulterar i ett ansiktslyft.

Hifu generar värmeenergi till det dermala lagret och till SMAS.

SMAS är samma lager av vävnad som läkare drar åt vid t.ex ett ansiktslyft.

HIFU är det enda icke kirurgiska metoden som kan nå ner till

samma hudlager som kirurger använder. Ansikte 1-2 gånger för bästa resultat, kropp 1-5 gånger för bästa resultat. Slutresultat i ansikte syns efter ca 6 månader därefter kan man utföra en ny behandling vid behov. Tänk på att huden åldras så man får fortsätta med behandlingar med jämna mellanrum, allt beroende på ålder, hudkvalité, levnadsvanor, genetiskt. Denna behandling känns allt från varm, stickande, och lätt tandvärk under själva behandlingen. Efter behandling upplevs en stram känsla samt muskelömhet i några veckor.

Vid behandling med Hifu Glide 4D Pen går man ner på ett till tre lager djup och det resulterar i hudföryngring och kan utföras var 3-4:e månad. Denna behandling är helt smärtfri.

Hifu kropp är mer eller mindre helt smärtfri. Kan utföras med 6-10 veckors mellanrum på samma område. Det krävs ofta 1-5 behandlingar på ett och samma område beroende på utgångsläge. Observera att detta är ingen viktminskningsbehandling. 

Behandlingarna är FDA-godkända för att lyfta huden i ansiktet, halsen och på kroppen.

Effekt:

 • Ökar blodcirkulationen
 • Ökar Elastin- och produktion av kollagen
 • Återaktiverar muskulaturen "Lyft"
 • Stimulerar hudceller
 • Föryngrar huden
 • Förbättrar, stramar åt muskler
 • Reduktion av nasonabiala området.
 • Förbättrar och Stramar upp slapp hud
 • Stramar upp huden runt käke och hals
 • Reduktion av dubbelhakor
 • Reduktion av påsar under ögonen
 • Reduktion av fettdepåer
 • Reduktion av rynkor och finare linjer
 • Reduktion av akne
 • Reduktion av akne ärr

BioRePeelCI3 TCA 35%

Boka alltid fri konsultation

Biorepeel Technologi är en färdigmixad TCA peeling (går att jämföra med PRX och andra TCA peelingar) med högre procent av TCA . Aktiva ingredienser Laktobionsyra, salicylsyra, citronsyra, vitamin B2, hydroxyproline, arginin, gommo-aminosmörsyra, squalane, isopropil Miristat.

BioRePeel används för att motverka och reducera:

- Främjar cellförnyelsen genom att exfoliera hudens översta lager.

- Minskar porer.

- Rengör och syresätter huden.

- Reducerar Melasma

- Reducerar rynkor och linjer

- Reducerar Pigmenteringar/ solfläckar

- Förlorad elasticitet

- Åldrad hud

- Behandlar acne

BioRePeel är möjlig att kombinera med en rad estetiska behandlingar som bl.a.

Injektionsbehandlingar

Microdermabrasion

Mesoterapi

Microneedling

Plasmaljus


Kontraindikationer:

Allergiker

Retinolprodukter

Gravid eller ammar

Akne medicin

Antibiotika

Tendens att bilda keloidärr

Tendens till eller pågående Herpes

Hepatit

Öppen eller skadad hud

Laser/Vaxning ( Senaste 2 veckorna)

Undvika solen under 48 tim efter behandlingen.

PRX T33

Boka alltid fri konsultation 

Har du problem med pigmenteringar, torrhet, slapp hud eller ytliga rynkor?

Önskar du få mer spänst, jämnare hudton och lyster utan nålar?

Då har vi lösningen för dig!

PRX-T33 är en TCA-peel för alla hudtyper och åldrar. Den orsakar inte ”frosting” och den kan användas under alla årstider utan att orsaka ljuskänslighet. Behandlingen är även nästintill smärtfri och orsakar minimal fjällning.

PRX-T33 är en ”snällare” behandling än traditionell TCA peeling och anledningen till det är den unika patenterade formulan bestående av en kombination av TCA, väteperoxid samt kojicsyra.

Dessa aktiva ingredienser interagerar in i huden på cellulär nivå och bidrar till cellförnyelse samt stimulerar hudens egna tillväxtfaktorer vilket förbättrar huden både direkt och på sikt.

PRX-T33 används för att motverka och reducera:

Melasma

Rynkor och linjer

Pigmenteringar/ solfläckar

Torr hud

Förlorad elasticitet

Åldrad hud

PRX-T33 är dessutom möjlig att kombinera med en rad estetiska behandlingar som bl.a.

Injektionsbehandlingar

Microdermabrasion

Mesoterapi

Microneedling

Plasmaljus


För bästa och en mer långvarig effekt, bör behandlingen upprepas 3-6 ggr med 1-2 veckors mellanrum.

Hur påverkas huden av en PRX-T33 behandling?

Möjliga biverkningar:

– Känslig hud kan bli röd. Rodnaden försvinner efter några timmar

– Hud som har ett mycket tjockt hornlager kan uppleva kraftig flagning efter den första behandlingen. Detta kan pågå i 2-3 dagar, området behandlas med fuktgivande kräm.

– Runda mörka fläckar kan uppstå under de två första dagarna efter behandlingen. Det beror på uttorkning av tjockare hudområden och försvinner inom några dagar.

Tänk också på att:

– Avsluta eventuell retinolbehandling minst 15 dagar innan behandling med PRX-T33. Efter avslutad behandling kan användningen av retinol återupptas.

Kontraindikationer:

Allergiker

Retinolprodukter

Gravid eller ammar

Akne medicin

Antibiotika

Tendens att bilda keloidärr

Tendens till eller pågående Herpes

Hepatit

Öppen eller skadad hud

Laser/Vaxning ( Senaste 2 veckorna)

Undvika solen under 48 tim efter behandlingen.

Retises CT Yellow Peel

Boka alltid fri konsultation 

Retises CT Yellow Peel är en kemisk peeling som är baserad på 3 olika ingredienser:

- Vitamin A (retinol) Finns naturligt i vår kropp och minskar med åren. Behandlar ålderstecken i huden. Retinol stimulerar hudens förnyelseprocess och har en exfolierande effekt.

- Askorbylglukosid Aktiv form av vitamin C som stoppar fria radikaler och har uppljusande effekt vilket minskar ojämnheter i huden.

- Vitamin B3 (niacin) Gör att hudcellerna kan ta upp mer fukt. Dessa tre ingredienser behandlar effektivt hudproblem som hyperpigmenteringar, solskador och ojämn hudton/hudtextur. När man gör en kemsik peeling exfolieras det översta hudlagret av epidermis på ett säkert sätt. Huden utseende förbättras och cellförnyelsen accellererar. Retinolsyra kan användas vid många olika hudproblem:

• Brist på kollagenproduktion

• Störning av hudens naturliga fuktbalans

• Mimikrynkor

• Förlust av hudens elasticitet och styrka

• Pigmentering orsakad av solstrålning

• åldrad och uttunnande hud

• akne

• hyperpigmentering

• hyperkeratos

Efter en behandling blir din hud röd och känns stram och lite öm som vid en solbränna. Din hud är också känslig för solens strålar så använd skydd vid soligt väder. Den strama effekten avtar successivt och brukar helt ha avklingat efter 7-10 dagar. Kan ske en extrem flagning av huden två -tre dagar efter behandlingen.

Vid en kemisk peeling applicerar vi olika lösningar på huden. Det gör vi för att avlägsna det yttre döda cellagret och stimulera till nybildning av nya celler. Resultatet av en kemisk peeling blir till en synbar föryngring av din hud. Den blir slätare, lenare och får framför allt ett fräschare utseende. Pigmentförändringar och fina linjer reduceras och porerna dras ihop, behandlingen är både skonsamt och effektivt. 2-3 behandlingar rekommenderas med 4 veckors mellanrum! 

Passar inte mörk hy, gravida och ammande!

INNEHÅLL: Retinoic Acid, Askorbylglukosid, Vitamin B3 (niacin), Glycolic Acid, Propylene Glycol, Askorbylglukosidpigmenteringar. 

MICRONEEDLING

Microneedlingstekniken är en mycket populär och effektiv metod som föryngrar huden.  Maskinen arbetar med 16-36 stycken sterila engångsnålar som penetrerar huden på ett djup av 0.25 – 2,5 mm, beroende på vad man vill uppnå med behandlingen. Microneedling skapar flera tusen små mikrokanaler i huden per sekund som gör att vitaminer och andra näringsämnen slussas effektivt ned i huden i stället för att ligga ovanpå. Behandlingen triggar i gång en reparationsprocess i huden där kroppen frigör naturliga tillväxthormoner som ger en ökad produktion av kollagen, elastin och fuktbindande hyaluronsyra. Under behandlingen förstärks stimuleringen genom att aktiva ämnen slussas djupt ner i huden, vilket ökar den totala effekten av behandlingen. Vilka produkter vi använder på huden i samband med behandlingen anpassas helt efter din hudtyp och målet med behandlingen.

Som svar på stimuleringen reduceras synligheten av ärr, fina linjer och rynkor. Fram träder i stället en jämnare och föryngrad hud full av lyster.

För att ytterligare förstärka effekten av microneedlingen kan den kombineras med andra typer av behandlingar som t ex kemisk peeling och olika ampuller med specialserum kan tillföras och slussas ner i huden.

MICRONEEDLING BEHANDLAR:

*Ärrvävnad

*Trött och glåmig hud

*Pigmenteringar

*Acne och överproduktion av talg

*Linjer och rynkor

*Solskadad hud

ANTAL BEHANDLINGAR OCH RESULTAT:

Vi rekommenderar dig att börja med en kur på 3-6 behandlingar beroende på dina önskade resultat och förutsättningar, även behandlingsintervallet anpassas härefter.

Många ser ett visst resultat redan efter första behandlingen, och mer varaktiga resultat kommer efter 3-6 behandlingar. Slutresultatet 

uppnås ca 6 månader efter sista behandlingstillfället.

INFÖR BEHANDLINGEN

Undvik behandling om du har använt Roaccutan (isotretinoin) under de senaste 6 månaderna.

Om du har öppna sår, skärsår, eller skrubbsår på huden som ska behandlas.

Om du har någon form av hudinfektion eller herpes på området som ska behandlas.

Inga filler eller botox 3 månader före behandling får göras eller 4 veckor efter din microneedlingbehandling.

EFTER BEHANDLINGEN

För optimal effekt av kuren följer du upp med ett medföljande kräm i 3 dagar samt rekommendationer du som kund ska följa.

De första 12-24 timmarna kan ansiktsrodnad och lätt svullnad förekomma De flesta kan återgå till arbete och andra normala aktiviteter direkt efter behandling.

De första 12 h efter en microneedling ska du undvika att röra huden och applicera någon annan hudvård och makeup än den du får rekommenderat av din klinik- och hudterapeut. Undvik att tvätta ansiktet till dagen efter behandling.

Rengör alla dina makeup borstat noggrant, byt örngott och använd nya rena handdukar.

Undvik även direkt solljus (använd spf 30-50 4 veckor), jacuzzi, bastubad, brun-utan-sol och vaxning de 48 första h efter behandlingen.

Undvik även den första veckan ansiktsprodukter som innehåller retinol, AHA, BHA, PHA eller andra ämnen som kan öka känsligheten i huden.


FRM - RF FREQUENCY MICRI GOLD NEEDLE

Fractional RF MicroGoldNeedle:

behandling utför hudföryngring genom att kontrollerad RF energi skickas direkt ner till ett specifikt djup i dermis och epidermis med minimalt invasiva mikro nålar. En sådan perfekt kombination av microneedles plus RF-energi minskar behandlingstiden och återhämtningen och mycket låg risk för biverkningar och postinflammatorisk hyperpigmentering avsevärt i jämförelse med fractional laser och IPL behandlingar. Passar alla hudtyper och hudfärger och kan göras året om.

Den ökade temperaturen medför omedelbar uppstramning av hudens kollagen. Under de påföljande månaderna bildas det nya och remodulerade kollagenfibrer vilket medför ytterligare uppstramning och lyftning av huden, reducering av rynkor, förnyelse av ansiktskonturer, bättre lyster, utstrålning och yngre utseende. 

Indikationer:

Hudföryngring och ansiktslyftning

reducering av rynkor
Hudåtstramning
Acne samt reducering av acne ärr
Reducering av pigmentfläckar
Reparering av solskadad hud
Behandling av Celluliter
Hudbristningar
Porreducering

Ex på antal behandlingar som kan krävas:

Resultat ses ofta redan efter en behandling

1-8 behandlingar med 4 - 6 veckors mellanrum. Antalet behandlingar varierar från person till person och vad man behandlar. Effekten håller i sig 1-2 år

Porreducering ca 1-3 behandlingar

Reducering av rynkor 3-6 behandlingar

Reducering av Acneärr 4-6 behandlingar

Reducering av Djupa Ärr och Bristningar 6-8

Biverkningar:

Det kan kännas, hur mycket varierar från person till person.

Några omedelbara biverkningar är rodnad, viss svullnad, lätt irritation. Ev kan huden flagna som efter en solbränna. Vid större behandling bör man räkna med, större svullnad, små röda prickar, vätskande och i viss fall irriterad hud.

Grundbehandlingen inleds med: Rengöring, Hudanalys, Fractional Micro-Needle RF(Invasiva/ med mikro nålar ) Mask

Viktigt:

Sola inte på minst en vecka efter behandlingen. Använd solskyddskräm om du ska vara ute i solen. Använd inte makeup förrän 3:e dagen efter behandling. Det är normalt att huden börjar flagna ett par dagar efter behandlingen. Det tar 1-3 dagar innan huden återhämtar sig. Varierar från person till person.

PLASMA PEN

Boka alltid fri konsultation

Plasma Lift är en icke-kirurgisk icke-invasiv behandling som krymper överflödig hud, påsar och rynkor. Huden runt plasma-blixten stramar upp och drar cellerna närmare varandra. En behandlingen som framgångsrikt minskar överskott av huden. Hudåtstramningen som uppnås är permanent, huden fortsätter dock att åldras som vanligt efteråt. Resultat är beroende på hudtyp, ålder och område. Då det endast är möjligt att strama en viss mängd hud vid varje behandlingstillfälle kan personer med stort behandlingsområde/mycket överflödig hud behöva fler än en behandling. Många anser att en behandling räcker för att uppnå önskat resultat, men 2-4 behandlingar har visat sig vara optimalt för personer med mycket överflödig hud.

Fördelar mot kirurgi är snabb läkning och återhämtning, samt ingen risk för att ta bort för mycket hud eller ärrbildning.

Hudkvalitén på det behandlade området stärks.

Vid behandling så bedövas området som ska behandlas med bedövningssalva. Direkt efter behandlingen syns små brunaktiga prickar tydligt och viss rodnad och svullnad kan uppstå beroende på behandlingsområde. Runt ögonen så kan man bli mer svullen, som kan vara i 2-5 dagar (kan dämpas med kylblock). Prickarna blir till torra skorpor som faller av efter ca 7 dagar, får ej pillas bort! Det är viktigt att skydda huden med hög solskyddsfaktor (spf 50) i 3 månader efter avslutad behandling för att undvika risk för hyperpigmentering.

Användningsområdena är många, tex:

 • Uppstramning av slapp hud som hängande ögonlock och påsar under ögonen, samt hängande hud på kinder och hals, runt navelområdet
 • Korrigering av djupare rynkor och fina linjer
 • Korrigering av ärr, bristningar och ojämnheter
 • Borttagning av milier och hudflikar
bottom of page